page contents

De eye-catcher van de Vuelta Fietshub? Dat is onze Plastic Track! Deze mobiele BMX-baan van gerecycled plastic vormt het middelpunt van het fietsdorp. Floor Kok van SportUtrecht en Silke Smit-Brouwer van Stichting Pumptrack proosten tijdens de Sport Prijs Utrecht met een PET-fles om de samenwerking te beklinken. 

De Plastic Track vind je terug op iedere locatie waar het rondreizende fietsdorp zal neerstrijken. De inzet tijdens de Vuelta fietshubs is bijzonder voor ons omdat het de eerste keer is dat de Plastic Track in gebruik wordt genomen in Nederland. De Plastic Track is niet zomaar een baan. Hij is gemaakt met de grootste 3D-printer van de wereld en helemaal gemaakt van gerecycled plastic. De Plastic Track zorgt daarmee niet alleen voor veel speelplezier en beweging, maar ook voor het slinken van de plastic afvalberg en meer bewustzijn over duurzaamheid en het milieu.  

In de Vuelta Fietshub vind je ook onze superheld Turtle Timmy terug. Hij vormt het inzamelpunt voor plastic flessen in de Fietshub. Ruim jouw buurt op en breng de plastic flessen naar Turtle Timmy zodat hij er de volgende Plastic Track mee kan maken!

Kom naar een van de vele locaties in de stad en provincie Utrecht, waar de Vuelta Fietshub in aanloop naar de start van de Vuelta zal neerstrijken. Pak een BMX of step en ontdek hoe de techniek op de Plastic Track werkt. Je kunt niet alleen fietsend en steppend de baan over, maar ook rollend op je skates, longboard, rolstoel en loopfiets!

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi ik ben Silke, leuk dat je contact met onze stichting opneemt. Waar kan ik je mee helpen?