page contents

Plastic Track - 100% recycle fun!

Een mobiele BMX-baan (pumptrack) gemaakt van gerecycled plastic waarop kinderen en hun ouders met plezier kunnen bewegen.

De plastic track is voor alle wielen

fiets - BMX - step - skateboard - rolstoel - loopfiets - skates - longboard

VAN PET NAAR PRET

De Plastic Track is gemaakt van gerecycled plastic. Plastic afval vormt zo een waardevolle grondstof. Een avontuur waarbij we de plastic afvalberg laten slinken. De Plastic Track is een inspirerende speelvoorziening die uitnodigt om kinderen en hun ouders meer te laten bewegen. En die bewustwording creëert over het verminderen van plastic afval. 

's werelds grootste 3D printer

Om hoogwaardige speelvoorzieningen van gerecycled plastic te maken is innovatie nodig. Daarom zetten we ’s werelds grootste 3D printer aan het werk om onze creatieve ideeën om te zetten in realiteit. De printer kan producten printen van wel 4 x 2 meter! Perfect voor onze Plastic Track. Door te experimenteren ontdekken we welke plastics het meest geschikt zijn voor recycling.

100 jaar garantie

We hebben maar 1 wereld en onze kinderen spelen daar ook graag met minder plastic afval om zich heen. Gaat er iets stuk aan de Plastic Track? Geen probleem, met 100 jaar garantie heb jij zo weer een nieuw onderdeel en kunnen wij het defecte deel recyclen. Is de track aan het eind van de levensduur, dan nemen wij deze heel graag terug zodat er een nieuwe Plastic Track van gemaakt kan worden voor nog meer FUN!

Dit feestje wil je niet missen!

De Plastic Track is volop in ontwikkeling. We werken hard aan de eerste versie, die als gelimiteerde oplage beschikbaar komt. Wil jij bij één van de gelukkige mensen horen die die Plastic Track als eerste geleverd krijgt? Meld je dan hieronder aan zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en bestelmogelijkheden.

Educatieprogramma

Plastic recycling & BMX fietsen

DOEN!

Het doel van ons educatieprogramma is om kinderen en hun ouders te inspireren en de tools te geven om meer te bewegen en bewuster om te gaan met plastic. Kinderen leren het best door te doen, dus daar hebben we de modules van het educatieprogramma op ingericht.

Turtle Timmy

Maak kennis met superheld Turtle Timmy en zijn vriendjes. In coole tekenfilms neemt Timmy je mee op zijn avonturen waarbij hij de strijd aangaat tegen het plastic afval.

BMX fietsen

Doe leuke opdrachten in de klas en leer BMX fietsen op de Plastic Track. Je kunt zelfs een eigen Plastic Track verdienen met je school. Hoe? Door plastic in een grote trechter te verzamelen. Hoe meer plastic je verzamelt, hoe langer de track!

OP-Zuid EU Circular Polymers Plastic Track

Wil je de laatste updates ontvangen?

De Plastic Track en het educatieprogramma zijn volop in ontwikkeling en zijn in eerste instantie in een gelimiteerde oplage beschikbaar. Via e-mail updates kunnen we jou als eerste laten weten wanneer de Plastic Track en het educatieprogramma beschikbaar zijn. Laat hieronder je e-mailadres achter en volg ons avontuur!

Inschrijving gelukt!

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi ik ben Silke, leuk dat je contact met onze stichting opneemt. Waar kan ik je mee helpen?